Katten har lämnat påsen… nästan

Tanken att ge sig ut på en resa till – en riktig backpackinglångresa, inte ett hattande mellan flygplatser och resmål – fick jag i samma ögonblick som jag inte ville säga ”hejdå” till min nyblivna pojkvän och blivande sambo på Bangkoks flygplats. För tre veckor var inte nog. Jag hade lätt kunnat resa med honom i tre månader till. Eller ännu längre?

Och det var kanske den drömmen som fick honom att komma hem en månad tidigare, för att börja Ett Nytt Liv med mig – att det inte var sista gången han kunde glömma Sverige på en paradisstrand på Koh Tao, eller göra ett till retreat i Chiang Mai, eller prata med burmesiska hemliga poliser i Yangoon.

På min födelsedag för lite drygt ett år sedan så fick jag ett presentkort av min Älskade. En luftballong-färd över Bhagan i Burma. Visst – det var inte ett riktigt presentkort, men det var ett löfte med två års verkningstid. Innan dess så skulle vi ha sparat nog med pengar för att ta en ny tur ut i världen. Och i början var våra drömmar stora – runt jorden! Börja i Sydostasien och sedan åka över till Sydamerika, upp genom Centralamerika och sedan bila genom USA. Men med tiden så började vi inse att vi ville vara längre i Sydostasien – plus att färden till Sydamerika skulle gå via ”hemma”, och kosta en förmögenhet i flyg. Och då kunde man lika gärna ta en ny resa dit, senare, med nya krafter.

Så, helt plötsligt blev Sydostasien så mycket större. Ett halvår i Indien, ett år att fördela på Thailand, Burma, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia, Indonesien, Singapore, Filipinerna, kanske Nepal… Mer tid att tränga in i ett lands kultur, mer tid att bara andas och leva. En månad på retreat skulle inte kännas nämnvärt i tidskassan. Eller ens två, eller tre.

Lite sådär på köpet så får jag tid att läsa, andas, vila, upptäcka, billiga kläder, god mat och drinkar, sol, vackra dyk, massage för en spottstyver, nya vyer så ofta vi vill och massor, massor, massor av sovmorgonar…

Bara packa det nödvändigaste...

Bara packa det nödvändigaste...


Andra berättelser från vår resa

  • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
  • Jag kastar loss från BangkokJag kastar loss från Bangkok Vi packar. Igen. Ibland känns det som resande är ett långt pärlband av ankomster och avgångar. Början och slut. Sedan ny början och nytt slut. Som allt annat då. Imorgon lämnar vi […]
  • Backwaters i Alleppey och slut på IndienBackwaters i Alleppey och slut på Indien Det är svårt att nämna Kerala utan att komma in på Backwaters. Dessa är kanaler och sjöar som vindlar mellan djungel, risfält och byar precis innanför kusten, och här kan man åka på […]
  • Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Idag fyller jag år. Trettiotre. En ganska bra ålder. Speciellt om man året innan fyllde trettiotvå. Många åker bort när de fyller år. Jag åker Hit. Hit här och nu. Så nu går vi […]
  • Vientienne – moving onVientienne – moving onVientiane är Laos huvudstad. Det är väll det mest upphetsande vi kan säga om vår tid där. Moving on… igen... (Kolla gärna in vad jag skrev förra gången om Vientiene på bloggen om […]

Lämna ett svar