Katten har lämnat påsen… nästan

Tanken att ge sig ut på en resa till – en riktig backpackinglångresa, inte ett hattande mellan flygplatser och resmål – fick jag i samma ögonblick som jag inte ville säga ”hejdå” till min nyblivna pojkvän och blivande sambo på Bangkoks flygplats. För tre veckor var inte nog. Jag hade lätt kunnat resa med honom i tre månader till. Eller ännu längre?

Och det var kanske den drömmen som fick honom att komma hem en månad tidigare, för att börja Ett Nytt Liv med mig – att det inte var sista gången han kunde glömma Sverige på en paradisstrand på Koh Tao, eller göra ett till retreat i Chiang Mai, eller prata med burmesiska hemliga poliser i Yangoon.

På min födelsedag för lite drygt ett år sedan så fick jag ett presentkort av min Älskade. En luftballong-färd över Bhagan i Burma. Visst – det var inte ett riktigt presentkort, men det var ett löfte med två års verkningstid. Innan dess så skulle vi ha sparat nog med pengar för att ta en ny tur ut i världen. Och i början var våra drömmar stora – runt jorden! Börja i Sydostasien och sedan åka över till Sydamerika, upp genom Centralamerika och sedan bila genom USA. Men med tiden så började vi inse att vi ville vara längre i Sydostasien – plus att färden till Sydamerika skulle gå via ”hemma”, och kosta en förmögenhet i flyg. Och då kunde man lika gärna ta en ny resa dit, senare, med nya krafter.

Så, helt plötsligt blev Sydostasien så mycket större. Ett halvår i Indien, ett år att fördela på Thailand, Burma, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia, Indonesien, Singapore, Filipinerna, kanske Nepal… Mer tid att tränga in i ett lands kultur, mer tid att bara andas och leva. En månad på retreat skulle inte kännas nämnvärt i tidskassan. Eller ens två, eller tre.

Lite sådär på köpet så får jag tid att läsa, andas, vila, upptäcka, billiga kläder, god mat och drinkar, sol, vackra dyk, massage för en spottstyver, nya vyer så ofta vi vill och massor, massor, massor av sovmorgonar…

Bara packa det nödvändigaste...

Bara packa det nödvändigaste...


Andra berättelser från vår resa

  • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
  • Halvsemester i PuriHalvsemester i Puri Efter ett par veckor i Bodhgaya hade Madeleine fått nog av insikter och reflektion och behövde bad och paradis. Vi dividerade om vart vi kunde åka, och en joker dök upp i leken. […]
  • Grönt te i DarjeelingGrönt te i Darjeeling - No sugar for green tea, säger hon. Jag mumlar tillbaka godkännande, men hon har redan vänt sig om och burit bort sockerfatet. Det var ingen fråga tydligen. Grönt te utan socker […]
  • Tillbakablick: Ha-Long BayTillbakablick: Ha-Long BayVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. Ibland vinner naturen. Till och […]
  • Vattenvägen till VietnamVattenvägen till Vietnam Det regnade när vi kom in i Vietnam. Vid en flodkrök blev vi stående i tre timmar eftersom floden hade översvämmat hela vägen. När det började skymma tröttnade en busschafför på […]

Lämna ett svar