Att sakna eller inte sakna

Vad består saknad av, egentligen? Och saknar vi för att vi tror att vi borde sakna, eller har vi ett beroende av vissa saker som vi måste få vår dagliga dos av? Kanske saknar vi egentligen inte så mycket saker, utan längtar bara efter att få återuppleva vissa sinnesstämningar. Bekvämligheter som man har lärt sig är en del av ens liv, kanske man glatt byter ut mot nya upplevelser.

Vad saknad än är, så har jag gjort en lista på beroenden, bekvämligheter, och saker som jag borde sakna. Vi får se vad jag känner när jag har varit ute i ett par månader. Det ska bli spännande att se om det som står på listan idag är det som jag kommer sakna mest. Eller alls :).

Vad jag tror att jag kommer att sakna

 • Min familj och vänner, självfallet
 • Att kunna gå utomhus utan att dränka in sig i solskyddsmedel och insektsspray innan
 • Att smälta in i mängden
 • En ordentlig toalett som jag får lov att kasta pappret i
 • Långa varma duschar
 • Potatismos, stekt strömming och lingonsylt. Med knäckebröd till och god mjölk i glaset
 • Sveriges relativt skyddade värld, utan så påtaglig fattigdom och rena och hela omgivningar

Vad kommer jag inte att sakna?

 • Diska
 • Städa
 • Alla måsten som man drar på sig av ofrivilligt fri vilja
 • Det ständiga hetsandet för att passa tider


Andra berättelser från vår resa

 • Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Mamallapuram är ett litet, rätt så turistigt ställe. Längs med gatorna ligger butik efter butik med nästan identiska varor. Väskor, kläder, sandaler, smycken, snacks och dricka. Instuckna […]
 • Hektiskt ostressat i HanoiHektiskt ostressat i Hanoi I flera kvarter gick jag och undrade när vi skulle lämna den hektiska gatan. Efter en stund insåg jag att tempot bland de galna scooterförarna var det normala. Det är inte så att de […]
 • Fyra dagar i H.H. Dalai Lamas närhetFyra dagar i H.H. Dalai Lamas närhet Vi går omkring i McLeod Ganj och letar efter Dalai Lamas registration office. Alla vet vart det ligger och viftar oss glatt vidare när vi frågar, och till slut hamnar vi i en liten kö […]
 • Burma – ett galleriBurma – ett galleriDet är svårt att beskriva Burma i ord. Så vi väljer att visa bilder istället. Smart va?
 • Ann-Marie berättar om norra ThailandAnn-Marie berättar om norra ThailandHär kommer ett brev från Ann-Marie: Vi har nu förlyttat oss till Chiang Mai i norra Thailand. Den vackra tågresan hit tog över tolv timmar och på vägen såg vi hur naturen precis […]

2 Kommentarer

 1. Lena och Fredrik |

  Kommer att sakna er också 🙂 Men vi ses ju. Fint och roligt att läsa om resan här. Det ska bli kul att följa er. Kram! Lancia vinkar med tassen.

  • Tjohooo, första kommentaren :D. Och tycker att det är väldigt kul att ni ska bort till andra sidan jorden, ser fram emot att möta er i Bangkok :). Kram på er båda, och örongos och godis till Lancia!

Lämna ett svar