Att sakna eller inte sakna

Vad består saknad av, egentligen? Och saknar vi för att vi tror att vi borde sakna, eller har vi ett beroende av vissa saker som vi måste få vår dagliga dos av? Kanske saknar vi egentligen inte så mycket saker, utan längtar bara efter att få återuppleva vissa sinnesstämningar. Bekvämligheter som man har lärt sig är en del av ens liv, kanske man glatt byter ut mot nya upplevelser.

Vad saknad än är, så har jag gjort en lista på beroenden, bekvämligheter, och saker som jag borde sakna. Vi får se vad jag känner när jag har varit ute i ett par månader. Det ska bli spännande att se om det som står på listan idag är det som jag kommer sakna mest. Eller alls :).

Vad jag tror att jag kommer att sakna

 • Min familj och vänner, självfallet
 • Att kunna gå utomhus utan att dränka in sig i solskyddsmedel och insektsspray innan
 • Att smälta in i mängden
 • En ordentlig toalett som jag får lov att kasta pappret i
 • Långa varma duschar
 • Potatismos, stekt strömming och lingonsylt. Med knäckebröd till och god mjölk i glaset
 • Sveriges relativt skyddade värld, utan så påtaglig fattigdom och rena och hela omgivningar

Vad kommer jag inte att sakna?

 • Diska
 • Städa
 • Alla måsten som man drar på sig av ofrivilligt fri vilja
 • Det ständiga hetsandet för att passa tider


Andra berättelser från vår resa

 • Rom och Cola i UdaipurRom och Cola i UdaipurUdaipur är tystare. Inte tyst, men tystare. På kvällarna satt vi på en av de många roof-top restaurangerna. Från takterasserna såg vi ut över sjön och bort mot ön och vidare ut över bergen […]
 • Nu reser vi!Nu reser vi!Kl. 16.30 går flyget från Köpenhamn. 20.20 lokal tid i morgon är vi framme i Chennai (Madras). Vi har lyxat till det de första tre nätterna, och beställt hotell med upphämtning. Efter […]
 • Tillbakablick: Ha-Long BayTillbakablick: Ha-Long BayVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. Ibland vinner naturen. Till och […]
 • Landade, trötta och varmaLandade, trötta och varmaFlyget var trettio minuter försenat mellan Mumbai och Chennai. När vi väl landat runt halv nio på kvällen blev vi upphämtade av en ung indier. Han som visade sig vara lika mycket […]
 • I Buddhas fotspår i BodhgayaI Buddhas fotspår i Bodhgaya Vi bestämde oss redan dagen efter vår kurs på Tushita att vi ville studera våra sinnen ännu mer. Efter några dagars pusslande med busstidtabeller och flygbiljetter åkte vi ner till […]

2 Kommentarer

 1. Lena och Fredrik |

  Kommer att sakna er också 🙂 Men vi ses ju. Fint och roligt att läsa om resan här. Det ska bli kul att följa er. Kram! Lancia vinkar med tassen.

  • Tjohooo, första kommentaren :D. Och tycker att det är väldigt kul att ni ska bort till andra sidan jorden, ser fram emot att möta er i Bangkok :). Kram på er båda, och örongos och godis till Lancia!

Lämna ett svar