Att sakna eller inte sakna

Vad består saknad av, egentligen? Och saknar vi för att vi tror att vi borde sakna, eller har vi ett beroende av vissa saker som vi måste få vår dagliga dos av? Kanske saknar vi egentligen inte så mycket saker, utan längtar bara efter att få återuppleva vissa sinnesstämningar. Bekvämligheter som man har lärt sig är en del av ens liv, kanske man glatt byter ut mot nya upplevelser.

Vad saknad än är, så har jag gjort en lista på beroenden, bekvämligheter, och saker som jag borde sakna. Vi får se vad jag känner när jag har varit ute i ett par månader. Det ska bli spännande att se om det som står på listan idag är det som jag kommer sakna mest. Eller alls :).

Vad jag tror att jag kommer att sakna

 • Min familj och vänner, självfallet
 • Att kunna gå utomhus utan att dränka in sig i solskyddsmedel och insektsspray innan
 • Att smälta in i mängden
 • En ordentlig toalett som jag får lov att kasta pappret i
 • Långa varma duschar
 • Potatismos, stekt strömming och lingonsylt. Med knäckebröd till och god mjölk i glaset
 • Sveriges relativt skyddade värld, utan så påtaglig fattigdom och rena och hela omgivningar

Vad kommer jag inte att sakna?

 • Diska
 • Städa
 • Alla måsten som man drar på sig av ofrivilligt fri vilja
 • Det ständiga hetsandet för att passa tider


Andra berättelser från vår resa

 • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
 • OverkligtOverkligtTvå veckor kvar. För snart 19 månader sedan begav vi oss till Kastrup för att börja Resan. Och nu, när det är så lite kvar så är det inte utan att vi undrar om vi verkligen tog vara på […]
 • Vaccinationssprutor tagnaVaccinationssprutor tagna Jag har tagit mina första två omgångar sprutor för denna resan - difteri/stelkramp/kikhosta och japansk encefalit, samt Dukoral mot kolera i en påse med mig hem. Men då är jag redan […]
 • Vientienne – moving onVientienne – moving onVientiane är Laos huvudstad. Det är väll det mest upphetsande vi kan säga om vår tid där. Moving on… igen... (Kolla gärna in vad jag skrev förra gången om Vientiene på bloggen om […]
 • Tio dagar i strikt tystnadTio dagar i strikt tystnad – Ledsen att avbryta festen, men det är dags för män och kvinnor att separeras nu. Deltagarna till Vipassanakursen, eller Goenka-retreatet som det ibland kallas efter grundaren, […]

2 Kommentarer

 1. Lena och Fredrik |

  Kommer att sakna er också 🙂 Men vi ses ju. Fint och roligt att läsa om resan här. Det ska bli kul att följa er. Kram! Lancia vinkar med tassen.

  • Tjohooo, första kommentaren :D. Och tycker att det är väldigt kul att ni ska bort till andra sidan jorden, ser fram emot att möta er i Bangkok :). Kram på er båda, och örongos och godis till Lancia!

Lämna ett svar