Vaccinationssprutor tagna

Sprutan tagen, kanske den sista inför denna resan

Sprutan tagen, kanske den sista inför denna resan

Jag har tagit mina första två omgångar sprutor för denna resan – difteri/stelkramp/kikhosta och japansk encefalit, samt Dukoral mot kolera i en påse med mig hem. Men då är jag redan vaccinerad med tyfoidvaccinet, som räcker i två år till, och hepatit A+B som jag nu har 10-20 års skydd mot. Det fixade jag för ett år sedan då jag åkte till Thailand och Kambodja. 

 Sedan gick jag och Martin på en liten blunder – vi tog i våras sprutan mot tuberkolos. Det visade sig att tre månaders ömt sår och badförbud egentligen inte hade varit nödvändigt. Dels rekommenderas vuxna inte att ta sprutan, utan bara att testa sig före och efter resan, dels så är vaccinet inte ens speciellt effektivt. Och det fick vi veta av sköterskan efter att båda sprutorna var satta. Tack. Men gjort är gjort. Och såret har nästan försvunnit…


Andra berättelser från vår resa

  • Rabiessprutorna billiga i IndienRabiessprutorna billiga i IndienEfter en hel del tänkande och vägande risk mot kostnad angående rabiesvaccination så pratade vi med en trevlig sjuksköterska på vaccinationskliniken igår. Efter mycket om och men kom hon […]
  • Spara pengar inför långresanSpara pengar inför långresan Att spara pengar till 1½ års resa görs inte i en handvändning. För oss har det handlat om att först och främst bestämma oss. Det handlar om att prioretera något i framtiden före det vi […]
  • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
  • En ring blev två ringar blev en ringEn ring blev två ringar blev en ring - Jag tror jag vill ha en tåring, säger Madeleine. Vi kryssar bland autorickshaws och mopeder under den hysteriska kvällstrafiken på en av Pondys mest tutande gator. - Så klart du […]
  • Sandiga kameler i BikanerSandiga kameler i Bikaner Kamelsafari gör man främst på två ställen i Rajastan; Jaisalmer och Bikaner. Den förra ligger lite mer svårtillgänglig och är väldigt fokuserad på just safarin medan Bikaner är en […]

Lämna ett svar