Vaccinationssprutor tagna

Sprutan tagen, kanske den sista inför denna resan

Sprutan tagen, kanske den sista inför denna resan

Jag har tagit mina första två omgångar sprutor för denna resan – difteri/stelkramp/kikhosta och japansk encefalit, samt Dukoral mot kolera i en påse med mig hem. Men då är jag redan vaccinerad med tyfoidvaccinet, som räcker i två år till, och hepatit A+B som jag nu har 10-20 års skydd mot. Det fixade jag för ett år sedan då jag åkte till Thailand och Kambodja. 

 Sedan gick jag och Martin på en liten blunder – vi tog i våras sprutan mot tuberkolos. Det visade sig att tre månaders ömt sår och badförbud egentligen inte hade varit nödvändigt. Dels rekommenderas vuxna inte att ta sprutan, utan bara att testa sig före och efter resan, dels så är vaccinet inte ens speciellt effektivt. Och det fick vi veta av sköterskan efter att båda sprutorna var satta. Tack. Men gjort är gjort. Och såret har nästan försvunnit…


Andra berättelser från vår resa

  • Rabiessprutorna billiga i IndienRabiessprutorna billiga i IndienEfter en hel del tänkande och vägande risk mot kostnad angående rabiesvaccination så pratade vi med en trevlig sjuksköterska på vaccinationskliniken igår. Efter mycket om och men kom hon […]
  • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
  • Spara pengar inför långresanSpara pengar inför långresan Att spara pengar till 1½ års resa görs inte i en handvändning. För oss har det handlat om att först och främst bestämma oss. Det handlar om att prioretera något i framtiden före det vi […]
  • Frukost på 4200 meters höjdFrukost på 4200 meters höjdDet är förbannat kallt. Jag har en funktionströja, en fleacetröja och en jacka på mig. Ändå fryser jag lite. Klockan är inte mer än runt sex på morgonen. Här går lägger man sig tidigt för […]
  • Bröllopsnatt i PuriBröllopsnatt i Puri”Min vän gifter sig idag – jag har sagt att ni kommer med mig när jag åker dit halv elva ikväll!” säger Ameer. Vi skulle bara inom hans internetcafé för att säga tack för dagens utlykt […]

Lämna ett svar