Indienvisum och dyra passbilder

Så var Indienvisumet iväg. Eftersom vi snackar Indien, som är experter på outsourcing, är visumhanteringen självklart utlagt på entreprenad. Så företaget TT Services har hand om visumhanteringen. Vi får se hur bra det blir. Enligt deras sida tar det 10 dagar innan vi får tillbaka våra pass. Vilket är på gränsen eftersom vi reser om två veckor. Men kuvertet la vi på lådan igår.

Det var lite halvkrångligt att fixa visumet:

 1. Fyll formuläret på http://www.ttservices.se/admin/home/visaappform.aspx?Cul=ko-KR
 2. Skriv ut ansökan.
 3. Klistra på ett passfoto på ansökan.
 4. Skriv under.
 5. Betala in 652kr på deras bankgiro.
 6. Skriv ut kvitto på att pengarna satts in på bankgirot.
 7. Lägg ansökan, passet och kvittot på betalningen i ett kuvert.
 8. Lägg ett kuvert med frimärken och din adress i kuvertet. Portot skall vara motsvarande REK.
 9. Kontrollera att kuvertet nu innehåller:
  • Underskriven ansökan
  • Pass
  • Kvitto på betalning
  • Kuvert med din adress som har tillräckligt porto för REK
 10. Skicka brevet som REK.

Och allt det här för att få resa in i deras land. Frågan är varför det är så krångligt med visum?

Nu får vi verkligen hoppas att det går snabbt med visumet. Enligt våra beräkningar bör vi ha det framme nästa fredag, men om något strular blir det tajjt med tid. Nåja, nu kan vi inte göra mer än att vänta och hoppas; det ligger inte längre hos oss.

Angående passbilderna krånglade vår skrivare så vi gick till den lokala fotohandlaren. Misstag. Det kostade oss 398kr(!) för att få 5 foton var! Värt att kolla runt innan man bara går in och ber att bli fotad alltså.


Andra berättelser från vår resa

 • Hemma igen, i McLeod GanjHemma igen, i McLeod Ganj Tillbaka igen. Efter ett år är vi här igen. Norra Indien och McLeod Ganj. Efter ett dygns resande från Kuala Lumpur kom vi fram tidigt på morgonen. Bussen rusade fram på de […]
 • Läkarbesök i PuducherryLäkarbesök i Puducherry- Vi behöver mer malariaprofylax om vi ska till Andamanöarna. Det är söndag. Ovissa om att vi i övermorgon ska avboka biljetterna till öarna på grund av att monsunen inte är över där än, […]
 • 6 myter om Burma, vilka har du gått på?6 myter om Burma, vilka har du gått på? När jag nämner att jag varit i Burma regerar många med att säga att de också skulle vilja resa dit. Vilket är förståeligt. Framförallt efter det senaste årets charmoffensiv från […]
 • Att sakna eller inte saknaAtt sakna eller inte saknaVad består saknad av, egentligen? Och saknar vi för att vi tror att vi borde sakna, eller har vi ett beroende av vissa saker som vi måste få vår dagliga dos av? Kanske saknar vi egentligen […]
 • Mandalay – dammigt men välkomnandeMandalay – dammigt men välkomnandeMycket har hänt i Burma sedan förra året då Lonely Planet publicerade sin guide, och speciellt sedan Martin var här, för tre år sedan. Det sitter reklampelare på flygplatsen. Priserna för […]

Lämna ett svar