Indienvisum och dyra passbilder

Så var Indienvisumet iväg. Eftersom vi snackar Indien, som är experter på outsourcing, är visumhanteringen självklart utlagt på entreprenad. Så företaget TT Services har hand om visumhanteringen. Vi får se hur bra det blir. Enligt deras sida tar det 10 dagar innan vi får tillbaka våra pass. Vilket är på gränsen eftersom vi reser om två veckor. Men kuvertet la vi på lådan igår.

Det var lite halvkrångligt att fixa visumet:

 1. Fyll formuläret på http://www.ttservices.se/admin/home/visaappform.aspx?Cul=ko-KR
 2. Skriv ut ansökan.
 3. Klistra på ett passfoto på ansökan.
 4. Skriv under.
 5. Betala in 652kr på deras bankgiro.
 6. Skriv ut kvitto på att pengarna satts in på bankgirot.
 7. Lägg ansökan, passet och kvittot på betalningen i ett kuvert.
 8. Lägg ett kuvert med frimärken och din adress i kuvertet. Portot skall vara motsvarande REK.
 9. Kontrollera att kuvertet nu innehåller:
  • Underskriven ansökan
  • Pass
  • Kvitto på betalning
  • Kuvert med din adress som har tillräckligt porto för REK
 10. Skicka brevet som REK.

Och allt det här för att få resa in i deras land. Frågan är varför det är så krångligt med visum?

Nu får vi verkligen hoppas att det går snabbt med visumet. Enligt våra beräkningar bör vi ha det framme nästa fredag, men om något strular blir det tajjt med tid. Nåja, nu kan vi inte göra mer än att vänta och hoppas; det ligger inte längre hos oss.

Angående passbilderna krånglade vår skrivare så vi gick till den lokala fotohandlaren. Misstag. Det kostade oss 398kr(!) för att få 5 foton var! Värt att kolla runt innan man bara går in och ber att bli fotad alltså.


Andra berättelser från vår resa

 • Vientienne – moving onVientienne – moving onVientiane är Laos huvudstad. Det är väll det mest upphetsande vi kan säga om vår tid där. Moving on… igen... (Kolla gärna in vad jag skrev förra gången om Vientiene på bloggen om […]
 • Sista dagen på jobbet innan resanSista dagen på jobbet innan resanSitter och försöker förstå att det är sista dagen på jobbet idag. Det är märklig känsla. För allt är ju sig likt här. Kaffemaskinen står kvar. Outlook startar som vanligt. Till och med […]
 • Tidningsläsning i Mamallapuram Tidningsläsning i Mamallapuram Vi har läst den lokala tidningen Deccan Chronicle till frukost senaste dagarna. De inledande sidorna har dominerats av Anna Hazares hungerstrejk. Anna är en äldre man som bestämde sig att […]
 • Spara pengar inför långresanSpara pengar inför långresan Att spara pengar till 1½ års resa görs inte i en handvändning. För oss har det handlat om att först och främst bestämma oss. Det handlar om att prioretera något i framtiden före det vi […]
 • Tillbakablick: Ha-Long BayTillbakablick: Ha-Long BayVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. Ibland vinner naturen. Till och […]

Lämna ett svar