Indienvisum och dyra passbilder

Så var Indienvisumet iväg. Eftersom vi snackar Indien, som är experter på outsourcing, är visumhanteringen självklart utlagt på entreprenad. Så företaget TT Services har hand om visumhanteringen. Vi får se hur bra det blir. Enligt deras sida tar det 10 dagar innan vi får tillbaka våra pass. Vilket är på gränsen eftersom vi reser om två veckor. Men kuvertet la vi på lådan igår.

Det var lite halvkrångligt att fixa visumet:

 1. Fyll formuläret på http://www.ttservices.se/admin/home/visaappform.aspx?Cul=ko-KR
 2. Skriv ut ansökan.
 3. Klistra på ett passfoto på ansökan.
 4. Skriv under.
 5. Betala in 652kr på deras bankgiro.
 6. Skriv ut kvitto på att pengarna satts in på bankgirot.
 7. Lägg ansökan, passet och kvittot på betalningen i ett kuvert.
 8. Lägg ett kuvert med frimärken och din adress i kuvertet. Portot skall vara motsvarande REK.
 9. Kontrollera att kuvertet nu innehåller:
  • Underskriven ansökan
  • Pass
  • Kvitto på betalning
  • Kuvert med din adress som har tillräckligt porto för REK
 10. Skicka brevet som REK.

Och allt det här för att få resa in i deras land. Frågan är varför det är så krångligt med visum?

Nu får vi verkligen hoppas att det går snabbt med visumet. Enligt våra beräkningar bör vi ha det framme nästa fredag, men om något strular blir det tajjt med tid. Nåja, nu kan vi inte göra mer än att vänta och hoppas; det ligger inte längre hos oss.

Angående passbilderna krånglade vår skrivare så vi gick till den lokala fotohandlaren. Misstag. Det kostade oss 398kr(!) för att få 5 foton var! Värt att kolla runt innan man bara går in och ber att bli fotad alltså.


Andra berättelser från vår resa

 • Så överlevde vi tre veckor i Filippinerna med enbart handbagageSå överlevde vi tre veckor i Filippinerna med enbart handbagage Vi springer omkring i hotellrummet i Kuala Lumpur och packar oss i ordning inför morgondagen. Då reser vi först till Singapore, lämnar in våra stora väskor, och fortsätter sedan till […]
 • Tre stora städer: Hyderabad – Delhi – JaipurTre stora städer: Hyderabad – Delhi – Jaipur Efter Puducherry stack vi äntligen norröver. Först till Hyderabad med skränig nattbuss som visade Bollywoodfilm klockan tolv på natten, med medsångare även i bussen. Trötta och varma […]
 • Här är vårt 2012 – hur var ditt?Här är vårt 2012 – hur var ditt?Det är nu sex timmar kvar för oss på 2012. Framför mig ligger lite godispapper och vi skall snart gå upp på rummet och göra oss klara för kvällen. Vi är inte riktigt säkra på var vi skall […]
 • 6 myter om Burma, vilka har du gått på?6 myter om Burma, vilka har du gått på? När jag nämner att jag varit i Burma regerar många med att säga att de också skulle vilja resa dit. Vilket är förståeligt. Framförallt efter det senaste årets charmoffensiv från […]
 • Läkarbesök i PuducherryLäkarbesök i Puducherry- Vi behöver mer malariaprofylax om vi ska till Andamanöarna. Det är söndag. Ovissa om att vi i övermorgon ska avboka biljetterna till öarna på grund av att monsunen inte är över där än, […]

Lämna ett svar