Landade, trötta och varma

Flyget var trettio minuter försenat mellan Mumbai och Chennai. När vi väl landat runt halv nio på kvällen blev vi upphämtade av en ung indier. Han som visade sig vara lika mycket globetrotter som vi, eller i alla fall försökte (det är svårt för Indier att få visum). Han  hade definitivt förstått det där med indiskt trafikvett. Störst går först, och sedan kommer den som tränger bäst och tutar mest. Tvåfiliga vägar är lätt trefiliga. Och 360 graders koll är helt livsnödvändigt. Har man mer är tre meter till bilen framför är man en fegis, och det räcker med en decimeter i sidled. Jag undrar hur det kommer sig att bilarna är såpass fina i lacken, men jag gissar att det finns grymt billiga lackerare i Indien.

Efter en timme var vi ute ur centrala Chennai och vägarna blev något mindre trafikerade. Vi andades ut lite. Framme på hotellet upptäckte vi att rummet var tjänligt men knappast mysigt. Vi lärde oss också att roomservice kostar 18 kr för sex skivor orostat rostbröd, en cola, en vattenflaska, två smörpaket och sylt som smakar godis. Vi stupade i säng rätt så snabbt, efter att ha lärt oss att vattenkranen i badrummet lättast sätts på med kranen under handfatet. Såklart!

Vi trodde att det skulle vara varmvatten i duschen och stod rätt så länge och väntade, både med den ena och den andra kranen på för fullt. Inget varmt vatten. Men vi klagar inte för det – kallduschar är väldigt behagligt i denna värmen.

Vi vaknade lagom till frukost nästa dag och testade att äta potatis i curry, men bestämde oss rätt så snabbt för att omelett och rostat bröd är en trevligare start på dagen. Sedan gick vi och tog en tupplur på någon timme eller två.

Det är skönt med semester.


Andra berättelser från vår resa

  • McLeod Ganj – Lilla TibetMcLeod Ganj – Lilla Tibet Efter en hisnande, och lite punkterad, busstur från Pathankot till Dharamsala så ankom vi till vårt gästhus Ladies Venture i övre Dharamsala, mer känt som McLeod Ganj. Plötsligt […]
  • Rabiessprutorna billiga i IndienRabiessprutorna billiga i IndienEfter en hel del tänkande och vägande risk mot kostnad angående rabiesvaccination så pratade vi med en trevlig sjuksköterska på vaccinationskliniken igår. Efter mycket om och men kom hon […]
  • Katten har lämnat påsen… nästanKatten har lämnat påsen… nästanTanken att ge sig ut på en resa till - en riktig backpackinglångresa, inte ett hattande mellan flygplatser och resmål - fick jag i samma ögonblick som jag inte ville säga "hejdå" till min […]
  • Tillbakablick: Hur man njuter i BangkokTillbakablick: Hur man njuter i BangkokVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. När jag hör att någon vi träffar […]
  • Tillfälligt avbrott – in i tystnadenTillfälligt avbrott – in i tystnadenSå var det dags att gå in i tystnad igen. Idag åker vi till Nilambe för att meditera i 10 dagar. Inget internet. Ingen ström. Ingen mobiltelefon. När vi hörs nästa gång har vi tagit oss […]

2 Kommentarer

  1. Trafikkulturen känner jag igen ! Chefen och jag var i Bangalore. En morgon lyckades vi korsa gatan utanför hotellet för att kika på stan. Vi kom aldrig över den gatan igen till fots utan fick anlita en taxi.

    • Just har i Mamalapuram ar det nastan okej att korsa vagen eftersom det bara ar enfilig grusvag. Funderar dock paa hur det kommer ga i Pondicherry som vi snart skall till(1.8m invanare). Ett tips fran en sida var att folja en indier over gatan, oavsett om du skall at det hallet eller inte 🙂

Lämna ett svar