Nu reser vi!

Kl. 16.30 går flyget från Köpenhamn. 20.20 lokal tid i morgon är vi framme i Chennai (Madras). Vi har lyxat till det de första tre nätterna, och beställt hotell med upphämtning. Efter drygt ett dygns resande så känns det lämpligt.

Vårt första stopp blir i Mamallapuram, en timmes bilresa söder om Chennai. Där ska vi spendera nätterna i ett standardrum på Hotel Mahabs, och dagarna med att utforska strandtempel, skulpturkonst, och viktigast av allt – den inhemska maten.

Indiska kulinariteter

Vi ser fram emot god mat i drivor

Fram tills dess så ska vi spendera några timmar i luften. Vi skrivs igen när vi är framme!


Andra berättelser från vår resa

 • 6 myter om Burma, vilka har du gått på?6 myter om Burma, vilka har du gått på? När jag nämner att jag varit i Burma regerar många med att säga att de också skulle vilja resa dit. Vilket är förståeligt. Framförallt efter det senaste årets charmoffensiv från […]
 • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]
 • Varför skriver vi inte oftare på bloggen?Varför skriver vi inte oftare på bloggen? När vi pratar med nära och kära är får vi ofta frågan när vi skall skriva på bloggen nästa gång. Det känns alltid som vi är efter med våra inlägg. Och nu har det gått över en och en […]
 • Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Idag fyller jag år. Trettiotre. En ganska bra ålder. Speciellt om man året innan fyllde trettiotvå. Många åker bort när de fyller år. Jag åker Hit. Hit här och nu. Så nu går vi […]
 • Landade, trötta och varmaLandade, trötta och varmaFlyget var trettio minuter försenat mellan Mumbai och Chennai. När vi väl landat runt halv nio på kvällen blev vi upphämtade av en ung indier. Han som visade sig vara lika mycket […]

4 Kommentarer

 1. Hej! Åååå vad härligt det måste kännas att äntligen vara på väg! Lycka till på ert stora äventyr! Och tack för att jag fick möjlighet att följa era äventyr här.
  Kramar
  Agneta

 2. Lena & Fredrik |

  Det ser väldigt gott ut!!! Kommer era magar att klara det? Fredrik undrar hur länge egentligen maten kan stanna kvar, och därav hur mycket näring hinner man faktiskt få innan maten kommer ut igen! Japp… det är ju något att fundera på 🙂 KRAM! Roligt med bilder!!! Vilken rätt var godast av de på bilderna då?

  Lancia har blivit opererad för knät som hoppade ur led, drar omkring med bandage och morfin-plåster. Morfin-plåster hade du ju gillat, Martin eller hur? 😛

  • Hej! Just nu är jag fortfarande på inskolning så jag tar det lugnt med stark mat ;). Fick en känga i magen av flygplatsmaten som var lite att ta i, så nu är stekt ris med grönsaker lunchmaten, och igår blev det grönsaker i kokosnötcurry till middag. Näringsmässigt så har jag hört av min syster att de flesta grönsakerna är så kokta att det inte finns så mycket vitaminer kvar, så vi får väl se när vi får skjörbjugg :). Bilden är en jag hittade på nätet innan vi åkte, men från och med nu blir det egentaget!

   Hoppas att det blir bra med lillan nu efter operationen (och morfin kan man enligt Martin använda till de flesta djur och barn, så han gillar nog skarpt 😉 ). KRAM!

Lämna ett svar