Nu reser vi!

Kl. 16.30 går flyget från Köpenhamn. 20.20 lokal tid i morgon är vi framme i Chennai (Madras). Vi har lyxat till det de första tre nätterna, och beställt hotell med upphämtning. Efter drygt ett dygns resande så känns det lämpligt.

Vårt första stopp blir i Mamallapuram, en timmes bilresa söder om Chennai. Där ska vi spendera nätterna i ett standardrum på Hotel Mahabs, och dagarna med att utforska strandtempel, skulpturkonst, och viktigast av allt – den inhemska maten.

Indiska kulinariteter

Vi ser fram emot god mat i drivor

Fram tills dess så ska vi spendera några timmar i luften. Vi skrivs igen när vi är framme!


Andra berättelser från vår resa

 • Lugna, fina dagar i Luang PrabangLugna, fina dagar i Luang PrabangDet är märkligt hur till synes små möten kan leda till något större. Våra två nyaste vänner mötte vi på väg in till Laos från tågstationen i Thailand. Vi delade en Tuk-tuk. Sedan en taxi. […]
 • Tio dagar i strikt tystnadTio dagar i strikt tystnad – Ledsen att avbryta festen, men det är dags för män och kvinnor att separeras nu. Deltagarna till Vipassanakursen, eller Goenka-retreatet som det ibland kallas efter grundaren, […]
 • Stenkrukor med oklart syfteStenkrukor med oklart syftePlain of Jars ligger i norra Laos. Tvåtusenåriga gigantiska stenkrukor utspridda på stora fält. Ingen vet med säkerhet varför dom är där. Eller varför dom tillverkades. Kanske […]
 • Ytterligare en inre resaYtterligare en inre resaDet är nog inte för alla, men för oss är det en annan typ av äventyr. Efter femton månaders resande ute i världen skall vi i en månad vara resande inne i världen. Imorgon går vi in i ett […]
 • Spara pengar inför långresanSpara pengar inför långresan Att spara pengar till 1½ års resa görs inte i en handvändning. För oss har det handlat om att först och främst bestämma oss. Det handlar om att prioretera något i framtiden före det vi […]

4 Kommentarer

 1. Hej! Åååå vad härligt det måste kännas att äntligen vara på väg! Lycka till på ert stora äventyr! Och tack för att jag fick möjlighet att följa era äventyr här.
  Kramar
  Agneta

 2. Lena & Fredrik |

  Det ser väldigt gott ut!!! Kommer era magar att klara det? Fredrik undrar hur länge egentligen maten kan stanna kvar, och därav hur mycket näring hinner man faktiskt få innan maten kommer ut igen! Japp… det är ju något att fundera på 🙂 KRAM! Roligt med bilder!!! Vilken rätt var godast av de på bilderna då?

  Lancia har blivit opererad för knät som hoppade ur led, drar omkring med bandage och morfin-plåster. Morfin-plåster hade du ju gillat, Martin eller hur? 😛

  • Hej! Just nu är jag fortfarande på inskolning så jag tar det lugnt med stark mat ;). Fick en känga i magen av flygplatsmaten som var lite att ta i, så nu är stekt ris med grönsaker lunchmaten, och igår blev det grönsaker i kokosnötcurry till middag. Näringsmässigt så har jag hört av min syster att de flesta grönsakerna är så kokta att det inte finns så mycket vitaminer kvar, så vi får väl se när vi får skjörbjugg :). Bilden är en jag hittade på nätet innan vi åkte, men från och med nu blir det egentaget!

   Hoppas att det blir bra med lillan nu efter operationen (och morfin kan man enligt Martin använda till de flesta djur och barn, så han gillar nog skarpt 😉 ). KRAM!

Lämna ett svar