Nu reser vi!

Kl. 16.30 går flyget från Köpenhamn. 20.20 lokal tid i morgon är vi framme i Chennai (Madras). Vi har lyxat till det de första tre nätterna, och beställt hotell med upphämtning. Efter drygt ett dygns resande så känns det lämpligt.

Vårt första stopp blir i Mamallapuram, en timmes bilresa söder om Chennai. Där ska vi spendera nätterna i ett standardrum på Hotel Mahabs, och dagarna med att utforska strandtempel, skulpturkonst, och viktigast av allt – den inhemska maten.

Indiska kulinariteter

Vi ser fram emot god mat i drivor

Fram tills dess så ska vi spendera några timmar i luften. Vi skrivs igen när vi är framme!


Andra berättelser från vår resa

 • Tre stora städer: Hyderabad – Delhi – JaipurTre stora städer: Hyderabad – Delhi – Jaipur Efter Puducherry stack vi äntligen norröver. Först till Hyderabad med skränig nattbuss som visade Bollywoodfilm klockan tolv på natten, med medsångare även i bussen. Trötta och varma […]
 • Rabiessprutorna billiga i IndienRabiessprutorna billiga i IndienEfter en hel del tänkande och vägande risk mot kostnad angående rabiesvaccination så pratade vi med en trevlig sjuksköterska på vaccinationskliniken igår. Efter mycket om och men kom hon […]
 • Så överlevde vi tre veckor i Filippinerna med enbart handbagageSå överlevde vi tre veckor i Filippinerna med enbart handbagage Vi springer omkring i hotellrummet i Kuala Lumpur och packar oss i ordning inför morgondagen. Då reser vi först till Singapore, lämnar in våra stora väskor, och fortsätter sedan till […]
 • Sandiga kameler i BikanerSandiga kameler i Bikaner Kamelsafari gör man främst på två ställen i Rajastan; Jaisalmer och Bikaner. Den förra ligger lite mer svårtillgänglig och är väldigt fokuserad på just safarin medan Bikaner är en […]
 • När ska man åka till Indien?När ska man åka till Indien?För att hålla reda på när väder och temperaturer är rätt för ett besök i Indien så har vi gjort en översikt över nederbörd i mm/månad, samt genomsnittlig natt- och dagtemperatur till de […]

4 Kommentarer

 1. Hej! Åååå vad härligt det måste kännas att äntligen vara på väg! Lycka till på ert stora äventyr! Och tack för att jag fick möjlighet att följa era äventyr här.
  Kramar
  Agneta

 2. Lena & Fredrik |

  Det ser väldigt gott ut!!! Kommer era magar att klara det? Fredrik undrar hur länge egentligen maten kan stanna kvar, och därav hur mycket näring hinner man faktiskt få innan maten kommer ut igen! Japp… det är ju något att fundera på 🙂 KRAM! Roligt med bilder!!! Vilken rätt var godast av de på bilderna då?

  Lancia har blivit opererad för knät som hoppade ur led, drar omkring med bandage och morfin-plåster. Morfin-plåster hade du ju gillat, Martin eller hur? 😛

  • Hej! Just nu är jag fortfarande på inskolning så jag tar det lugnt med stark mat ;). Fick en känga i magen av flygplatsmaten som var lite att ta i, så nu är stekt ris med grönsaker lunchmaten, och igår blev det grönsaker i kokosnötcurry till middag. Näringsmässigt så har jag hört av min syster att de flesta grönsakerna är så kokta att det inte finns så mycket vitaminer kvar, så vi får väl se när vi får skjörbjugg :). Bilden är en jag hittade på nätet innan vi åkte, men från och med nu blir det egentaget!

   Hoppas att det blir bra med lillan nu efter operationen (och morfin kan man enligt Martin använda till de flesta djur och barn, så han gillar nog skarpt 😉 ). KRAM!

Lämna ett svar