Tidningsläsning i Mamallapuram

Vi har läst den lokala tidningen Deccan Chronicle till frukost senaste dagarna. De inledande sidorna har dominerats av Anna Hazares hungerstrejk. Anna är en äldre man som bestämde sig att det fick vara nog med korruption. Han lade därför fram en motion till parlamentet och vägrar nu att äta tills denna blir accepterad. Fasta mot korruption. Typ. Han är idag inne på sin tionde dag.

Men förutom detta finns en del intressanta fasta avdelningar som jag vi kanske saknar i våra svenska tidningar. Eller vad tror ni?

Fråga mormorspaltenAsk Grandma

Har du frågor om äktenskap och kärlek? Skriv ett brev till mormor. Dagens fråga handlade om en kvinna vars man lämnade henne 3 månader efter bröllopet. Han vägrar ta tillbaka henne om hon inte tillåter honom att träffa andra kvinnor också. Mormorns råd är att först se om det är hennes fel att han reagerar så (”Är du kontrollerande? Är det ett arrangerat äktenskap? Ger du honom utrymme?”). Om hon verkligen tycker att allt är hans fel så dumpa honom. Det första steget känns inte helt politiskt korrekt i en svensk tidning.

Annons till ”Our dear leaders”

Någon har satt in en fin fyrfärgsannons för att ära sina Dear Leaders. Annonsen har bilder på mustashgubbar och en större mustashgubbe i mitten med solglasögon. Har svårt att se en liknande annons till Juholts ära i DN t ex.

Spirituella råd

Självklart finns det artiklar om chakran och kristaller. Vi hittar även en saddhu, lärare, som skriver om medvetandets natur. Den senare är rätt djupgående och handlar mer om ultimat lycka än ”du duger”. Det senare är ju det vi brukar kunna hitta i svenska tidningar.

Ansiktsläsning

Skicka in en bild på ditt ansikte och en fråga så får du råd utifrån hur du ser ut. En kille får rådet att sjunga ut böner varje tisdag och mata en svart hund med mjölk i 40 dagar (och inte gå därifrån förrän hunden druckit upp). En annan får veta att han kommer bli en stark ledare innan han är 28. Intressant variant på livscoachingspalterna som brukar finnas i söndagsbilagorna

Så vad säger ni? Kanske dags att maila Aftonbladet om några nya stående inslag i Aftonbladet Söndag?


Andra berättelser från vår resa

 • Puducherry – Indien med fransk kantPuducherry – Indien med fransk kant Vi sätter på oss ryggsäckarna och tar en autorickshaw till Mamallapurams ena av två busshållplatser. Killen vi åker med berömmer Martins uppsydda byxor. Det tar ett tag innan jag […]
 • Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Mamallapuram är ett litet, rätt så turistigt ställe. Längs med gatorna ligger butik efter butik med nästan identiska varor. Väskor, kläder, sandaler, smycken, snacks och dricka. Instuckna […]
 • Tillbakablick: Taj MahalTillbakablick: Taj MahalVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss.   Även med huvudvärk […]
 • Frukost på 4200 meters höjdFrukost på 4200 meters höjdDet är förbannat kallt. Jag har en funktionströja, en fleacetröja och en jacka på mig. Ändå fryser jag lite. Klockan är inte mer än runt sex på morgonen. Här går lägger man sig tidigt för […]
 • Grönt te i DarjeelingGrönt te i Darjeeling - No sugar for green tea, säger hon. Jag mumlar tillbaka godkännande, men hon har redan vänt sig om och burit bort sockerfatet. Det var ingen fråga tydligen. Grönt te utan socker […]

1 kommentar

 1. Morbror Kenneth |

  Roligt att följa er på er resa.Ha det fortsatt bra!
  Här hemma har hösten kommit med regn. Annars är all bra
  Kram Kenneth och Rose-Marie

Lämna ett svar