Pushkar är lugnt men fortfarande Indien

Pushkar by night

Pushkar beskrivs i guideboken som lugn och skön stad. Det var inte riktigt sant. Det är trots allt Indien vi snackar om. Grusvägen till huvudgata var full av kor och människor och hundar, ljud och dofter och allt det där som gör Indien. Här tutas en gång var tionde sekund, vilket är en tiondel mot övriga städer (förutom Delhi där det aldrig slutar).

Pushkar ligger vid en helig sjö och runt sjön ligger heliga Gaths, eller trappor, ner i sjön. Där badar pilgrimerna.

Höjdpunkten var att gå upp till ett tempel som låg på en höjd. Vi slog följe med ett par från Frankrike/Tjeckien, Pierre och Zuzana. Deras resa kan ni också följa på nätet på deras blogg. Väl uppe på höjden hade vi fantastisk utsikt över landskapet och på vägen ner umgicks vi med apor och ekorrar.

Vi bodde på White House Guest House. Ett ganska trevligt backpackerställe med schysst familj och vettig frukost.


Andra berättelser från vår resa

  • Tre stora städer: Hyderabad – Delhi – JaipurTre stora städer: Hyderabad – Delhi – Jaipur Efter Puducherry stack vi äntligen norröver. Först till Hyderabad med skränig nattbuss som visade Bollywoodfilm klockan tolv på natten, med medsångare även i bussen. Trötta och varma […]
  • Läkarbesök i PuducherryLäkarbesök i Puducherry- Vi behöver mer malariaprofylax om vi ska till Andamanöarna. Det är söndag. Ovissa om att vi i övermorgon ska avboka biljetterna till öarna på grund av att monsunen inte är över där än, […]
  • Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Stenar, kor och lite kaffe i Mamallapuram Mamallapuram är ett litet, rätt så turistigt ställe. Längs med gatorna ligger butik efter butik med nästan identiska varor. Väskor, kläder, sandaler, smycken, snacks och dricka. Instuckna […]
  • En dag i bilder: BodhgayaEn dag i bilder: BodhgayaDagarna bara flyter fram för oss. Vissa dagar gör vi ingenting, andra dagar massor. De flesta dagarna är ganska oplanerade och saker bara dyker upp. Så vi tänkte göra en liten fotodagbok […]
  • McLeod Ganj – Lilla TibetMcLeod Ganj – Lilla Tibet Efter en hisnande, och lite punkterad, busstur från Pathankot till Dharamsala så ankom vi till vårt gästhus Ladies Venture i övre Dharamsala, mer känt som McLeod Ganj. Plötsligt […]

Lämna ett svar