Pushkar är lugnt men fortfarande Indien

Pushkar by night

Pushkar beskrivs i guideboken som lugn och skön stad. Det var inte riktigt sant. Det är trots allt Indien vi snackar om. Grusvägen till huvudgata var full av kor och människor och hundar, ljud och dofter och allt det där som gör Indien. Här tutas en gång var tionde sekund, vilket är en tiondel mot övriga städer (förutom Delhi där det aldrig slutar).

Pushkar ligger vid en helig sjö och runt sjön ligger heliga Gaths, eller trappor, ner i sjön. Där badar pilgrimerna.

Höjdpunkten var att gå upp till ett tempel som låg på en höjd. Vi slog följe med ett par från Frankrike/Tjeckien, Pierre och Zuzana. Deras resa kan ni också följa på nätet på deras blogg. Väl uppe på höjden hade vi fantastisk utsikt över landskapet och på vägen ner umgicks vi med apor och ekorrar.

Vi bodde på White House Guest House. Ett ganska trevligt backpackerställe med schysst familj och vettig frukost.


Andra berättelser från vår resa

  • Tillbakablick: Taj MahalTillbakablick: Taj MahalVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss.   Även med huvudvärk […]
  • Frukost på 4200 meters höjdFrukost på 4200 meters höjdDet är förbannat kallt. Jag har en funktionströja, en fleacetröja och en jacka på mig. Ändå fryser jag lite. Klockan är inte mer än runt sex på morgonen. Här går lägger man sig tidigt för […]
  • Grönt te i DarjeelingGrönt te i Darjeeling - No sugar for green tea, säger hon. Jag mumlar tillbaka godkännande, men hon har redan vänt sig om och burit bort sockerfatet. Det var ingen fråga tydligen. Grönt te utan socker […]
  • Backwaters i Alleppey och slut på IndienBackwaters i Alleppey och slut på Indien Det är svårt att nämna Kerala utan att komma in på Backwaters. Dessa är kanaler och sjöar som vindlar mellan djungel, risfält och byar precis innanför kusten, och här kan man åka på […]
  • Semester i VarkalaSemester i Varkala Varkala är turisttillhållet för backpackers och de som vill ha något mindre turistigt än Goa. Här ligger restauranger med fritt WiFi vägg i vägg med affärer som säljer […]

Lämna ett svar