Stenkrukor med oklart syfte

Plain of Jars ligger i norra Laos.

Tvåtusenåriga gigantiska stenkrukor utspridda på stora fält. Ingen vet med säkerhet varför dom är där.

Eller varför dom tillverkades.

Kanske finns dom bara för att djävlas med arkeologer?


Andra berättelser från vår resa

  • Vattenvägen till VietnamVattenvägen till Vietnam Det regnade när vi kom in i Vietnam. Vid en flodkrök blev vi stående i tre timmar eftersom floden hade översvämmat hela vägen. När det började skymma tröttnade en busschafför på […]
  • Varför vill du kunna välja? Tankar från Vieng XayVarför vill du kunna välja? Tankar från Vieng Xay I den lilla byn Vieng Xay här i nordöstra Laos finns det bara tre vegetariska rätter i restaurangen. Stekta nudlar, stekt ris eller kokt kål. Få val för frukost, middag och […]
  • Lugna, fina dagar i Luang PrabangLugna, fina dagar i Luang PrabangDet är märkligt hur till synes små möten kan leda till något större. Våra två nyaste vänner mötte vi på väg in till Laos från tågstationen i Thailand. Vi delade en Tuk-tuk. Sedan en taxi. […]
  • Vientienne – moving onVientienne – moving onVientiane är Laos huvudstad. Det är väll det mest upphetsande vi kan säga om vår tid där. Moving on… igen... (Kolla gärna in vad jag skrev förra gången om Vientiene på bloggen om […]
  • Indienvisum och dyra passbilderIndienvisum och dyra passbilderSå var Indienvisumet iväg. Eftersom vi snackar Indien, som är experter på outsourcing, är visumhanteringen självklart utlagt på entreprenad. Så företaget TT Services har hand om […]

Lämna ett svar