[VIDEO] Dykning på Perhentian Islands

Vi seglar fram under vattnet. Efter en veckas förkylningar har vi äntligen tagit vårt Advanced Open Water, ett dykcertifikat som låter oss gå ner djupare och göra lite specialdyk.

Vid Sugar Wreck, ett sjunket fartyg med sockerlast, hittar vibambuhajar, lejonfiskar och barakudor. Vid ett annat dyk simmar en nyfiken sköldpadda förbi och tittar på Martin innan den paddlar vidare mot några koraller.

Vi blir omgivna av fiskstim, tittade på av vaktande clownfiskar och studerade av en muräna när vi simmar förbi. En liten snigel som kallas julgran står gnistrande gul när vi kommer och försvinner snabbt in i sitt skal när vi tittar för närgånget.

Det är en annan värld här nere. Och vi njuter av varenda sekund i den.

Direktlänk till youtube.

 


Andra berättelser från vår resa

 • Dykning på paradisiska Perhentian IslandsDykning på paradisiska Perhentian IslandsSå var våra två veckor i paradisiska Perhentian Islands över. Fantastisk dykning, lugn och ro och schysst väder summerar nog det hela. För även om det var lite ostadigt sista veckan så var […]
 • Tillbakablick: SipadanTillbakablick: SipadanVi är i ett månadslångt retreat i Nepal. Tillbaka 12/12. Detta är ett automatpublicerat inlägg vi skrev innan vi gick in. Så ni inte glömmer bort oss. Vi får oftast två reaktioner av […]
 • Kondomer, vegetariskt kaos och underbara stränderKondomer, vegetariskt kaos och underbara stränder Planet landar, två timmar försent. Det är varmt i Manilla. Även på kvällen då vi kommer. Fuktigt. Smutsigt.  Hittar en bankomat, fyller plånboken med ny valuta. Pesos. Hittar en taxi […]
 • Tio dagar i strikt tystnadTio dagar i strikt tystnad – Ledsen att avbryta festen, men det är dags för män och kvinnor att separeras nu. Deltagarna till Vipassanakursen, eller Goenka-retreatet som det ibland kallas efter grundaren, […]
 • Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Hipp, Hipp, Hurra (tystnad)Idag fyller jag år. Trettiotre. En ganska bra ålder. Speciellt om man året innan fyllde trettiotvå. Många åker bort när de fyller år. Jag åker Hit. Hit här och nu. Så nu går vi […]

1 kommentar

 1. Rose-Marie Rüter |

  Hej ! En fantastisk upplevelse att få följa er på You Tube.
  Det påminner mig och Horst om Maldiverna. Där var åxå helt fantastiskt. Jag förstår att ni har det bra och upplever många spännande saker hela tiden.
  Nu kommer hösten inpå oss här i Sverige.
  Ni få ha det fortsatt bra. Ta vara på tiden och njut. Vem vet när detta kan gå i repris.
  Rose-Marie

Lämna ett svar